DE CREATIEVE
SCHAKEL IN
DE SPOORZONE
Met ruimte voor
innovatie en experiment

EEN CREATIEF EN EIGENZINNIG GEBIED

EKP wordt dé sociale plek voor ontmoeting, experiment en expressie. Met verschillende pleinen en steeds wisselende exposities in de openbare ruimte. Ideaal voor mensen die jong van geest zijn en genieten van alles wat het leven te bieden heeft! Er komt een breed scala aan woningen, die volledig aansluiten op het moderne en hedendaagse wonen. Maar er is ook plek voor werkruimtes, horeca en dagelijkse voorzieningen. Zo ontstaat er een bijzondere en levendige woonomgeving waar de creativiteit 24/7 voelbaar is.

DE CREATIEVE HUB: KUBUS

De voormalige postsorteerhal van PostNL blijft behouden en wordt verbouwd tot KuBus (Kunst & Business). In het gebouw is plek voor de kunstacademie St.Joost School of Art & Design (onderdeel van Avans Hogeschool), creatieve opleidingen en bedrijvigheid, horeca en expositieruimte. Zo ontstaat een levendige biotoop waar functies met elkaar verweven zijn. KuBus vormt hét fundament van de unieke identiteit van EKP en staat centraal in het gebied.

Om de groen- en waterbeleving
te versterken

LIGGING AAN DE DIEZE EN AUTOVRIJ

Met de ligging aan de Dieze is de natuur letterlijk om de hoek. Aan de Dieze komt een aantrekkelijk waterfront met plekken voor recreatie. De looproutes en levendige pleinen zijn autovrij en sluiten aan bij de omgeving. EKP richt zich op duurzaam deelvervoer. De groene dwaalwereld tussen de bebouwing zal straks uitnodigen om het gebied te voet te ontdekken.

Locatie
Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.