BRON VAN DIVERSE
EN VERRASSENDE
ONTMOETINGEN
Inspirerend wonen, werken en studeren
in het creatieve deel van de stad

RUIM 800 WONINGEN: VOOR IEDER WAT WILS

Een plek waar zowel studenten, starters als energieke ouderen zich thuis zullen voelen. Met de overzichtelijke indeling van het plan, de omvang van de bebouwing en het groene karakter sluit EKP goed aan op de omgeving. Er komt een grote diversiteit aan woningen zowel koop als huur, met name voor één- en tweepersoonshuishoudens. Van studio’s voor studenten en compacte tweekamerappartementen voor starters, tot enkele exclusieve penthouses. Op EKP is straks ook ruimte voor een aantal unieke en vrij in te delen atelierwoningen.

Een mix aan functies
die elkaar versterken

KUBUS = KUNST + BUSINESS

Een creatieve hub waar verschillende disciplines elkaar ontmoeten, dat is KuBus. De kunstacademie St.Joost School of Art & Design (onderdeel van Avans Hogeschool) blijft op EKP en krijgt een permanente plek. Hier worden diverse functies zoals creatieve opleidingen, bedrijvigheid en horeca aan toegevoegd. Er is ruimte voor innovatie, experiment en expositie. De functies sluiten aan bij het unieke profiel van KuBus bestaande uit: kunst, design, technologie en business (start-ups). Het makerschap staat centraal waarbij we de verbinding leggen tussen (kunst)onderwijs, het bedrijfsleven en culturele partners.

ONDERNEMEN OP EEN DYAMISCHE PLEK

EKP wordt dé plek voor creatieve en innovatieve ondernemers om te wonen en elkaar te ontmoeten. Van start-ups en zzp'ers tot de meer gevestigde namen. Een dynamische werkomgeving op een bereikbare locatie vlakbij het Centraal Station. Er komt ruimte in KuBus maar ook verspreid over het gebied. Van flexplekken tot shared space kantoren. EKP wordt een broedplaats voor ontmoeting en uitwisseling.

UITNODIGENDE HORECA

Zowel doordeweeks als in het weekend is er straks altijd iets te beleven op EKP. Een fijne plek om te ontspannen en te genieten. Ontmoet nieuwe mensen en doe gezellig een hapje of een drankje. Uitnodigende horeca op verschillende plekken, zoals aan de waterkant met uitkijk op de Dieze. Zo ontstaan levendige pleinen en plekken voor zowel bewoners als bezoekers.

DUURZAME MOBILITEIT: MINDER AUTO'S

EKP krijgt een autovrij karakter en is gericht op duurzame en toekomstbestendige vormen van mobiliteit. Centraal in het gebied komt een mobiliteitshub: de MUB. Via de MUB krijgen alle bewoners toegang tot het gewenste deelvervoermiddel, zoals een elektrische auto of e-bike. Zo dragen wij samen met de toekomstige bewoners bij aan een duurzame en gezonde leefomgeving.


Updates
Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.