Naast de Tramkade
en de Brabanthallen

VOORMALIG EXPEDITIEKNOOPPUNT

De naam EKP is een directe verwijzing naar het verleden. Het terrein is 13 jaar in gebruik geweest als Expeditieknooppunt van PostNL, waar post per trein werd gedistribueerd. Na het vertrek naar bedrijventerrein de Rietvelden (pakketten) en de Brand (post) heeft dit gebied haar oorspronkelijke functie verloren. Sinds 2017 is de voormalige postsorteerhal in gebruik genomen door de kunstacademie St.Joost School of Art & Design (onderdeel van Avans Hogeschool).

EKP is onderdeel van de Bossche Spoorzone, lees hieronder meer over de directe omgeving.

TRAMKADE: BRUISEND, CULTUREEL EN CREATIEF

Tot 2014 was dit terrein actief als mengvoederfabriek. Daarna heeft de gemeente het gebied in gebruik gegeven voor placemaking. Sindsdien blazen de Kaaihallen, de Mengfabriek en het Werkwarenhuis de Tramkade nieuw leven in. Het terrein is het decor voor grote en kleinschalige evenementen, horeca en creatieve bedrijvigheid. Je kunt hier borrelen, eten, dansen, werken én overnachten.

GRASSO: ICT, DATA EN INNOVATIE

In dit monumentale pand was voorheen de voormalige machinefabriek Grasso gevestigd. Het bedrijfsverzamelgebouw is nu dé plek om de technologie van de toekomst te huisvesten en te verbinden. Start-ups, scale-ups en gevestigde namen met de focus op ICT hebben hier hun intrek genomen.

VERKADEFABRIEK: CULTURELE ONTMOETINGSPLEK

De Verkadefabriek is dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch. Er is plek voor tal van activiteiten: theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken. Het is een locatie voor toonaangevende festivals als Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en November Music.

DE DIEZE

De Dieze verbindt de historische binnenstad met de Ertveldplas en het uiterwaardenlandschap van de Maas. De rivier is inmiddels vrij van beroepsscheepvaart waardoor er volop ruimte is voor recreatie en ecologie.

Wonen in Dony
Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.