VLAKBIJ DE
HISTORISCHE
BINNENSTAD
Aan de Dieze en
nabij het Centraal Station

VOORMALIG EXPEDITIEKNOOPPUNT

De naam EKP is een directe verwijzing naar het verleden. Het terrein is 13 jaar in gebruik geweest als Expeditieknooppunt van PostNL, waar post per trein werd gedistribueerd. Na het vertrek naar bedrijventerrein de Rietvelden (pakketten) en de Brand (post) heeft dit gebied haar oorspronkelijke functie verloren. Sinds 2017 is de voormalige postsorteerhal in gebruik genomen door de kunstacademie St.Joost School of Art & Design (onderdeel van Avans Hogeschool). EKP is onderdeel van de Bossche Spoorzone, lees hieronder meer over de directe omgeving.

Een plek waar natuur
en cultuur elkaar ontmoeten

BRUISEND, CULTUREEL EN CREATIEF: DE TRAMKADE

Tot 2014 was dit terrein actief als mengvoederfabriek. Daarna heeft de gemeente het gebied vooruitlopend op stedelijke herontwikkeling, voor tien jaar in gebruik gegeven voor placemaking. Sindsdien blazen de Kaaihallen, de Mengfabriek en het Werkwarenhuis de Tramkade nieuw leven in. Het terrein is het decor voor grote en kleinschalige evenementen, horeca en creatieve bedrijvigheid.

ICT & INNOVATIE: GRASSO

In dit monumentale pand was voorheen de voormalige machinefabriek Grasso gevestigd. Inmiddels is de verbouwing tot bedrijfsverzamelgebouw in volle gang. Het wordt dé plek om de technologie van de toekomst te huisvesten en te verbinden. Start-ups, scale-ups en gevestigde namen met de focus op ICT nemen hier hun intrek.

CULTURELE ONTMOETINGSPLEK: DE VERKADEFABRIEK

De Verkadefabriek is dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch. Er is plek voor tal van activiteiten: theater, cabaret, film, dans, muziek, debat, eten en drinken. Het is een locatie voor toonaangevende festivals als Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en November Music.

NATUUR, WATER EN RECREATIE: DE DIEZE

De Dieze verbindt de historische binnenstad met de Ertveldplas en het uiterwaardenlandschap van de Maas. De rivier is inmiddels vrij van beroepsscheepvaart. Dit biedt kansen voor recreatie en ecologie.

Programmering
Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.