NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2022

02.12.2022—02.12.2022

Vrijdag—vrijdag

Lees hier de nieuwsbrief van november 2022 terug!

EKP zet hoog in op duurzaamheid, met als doel: een gezonde leefomgeving. Energiezuinige gebouwen, elektrische deelmobiliteit, vergroening van de openbare ruimte en hergebruik van hemelwater zijn een aantal belangrijke pijlers. In deze nieuwsbrief staan we stil bij de tweede pijler: elektrische deelmobiliteit. Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten rondom EKP? Volg dan onze socials en houd de website in de gaten.

DUURZAAM EN BEREIKBAAR

EKP ligt vlakbij het Centraal Station en dus ben je met het OV optimaal verbonden met de rest van het land. Je staat binnen een half uur in het centrum van Utrecht, Eindhoven, Nijmegen of Tilburg. De afstanden tot hotspots en voorzieningen in Den Bosch zijn bovendien klein en op de fiets ben je er zo. Als je een auto nodig hebt kun je straks gebruikmaken van een elektrische deelauto uit de mobiliteitshub. Toegankelijk, betaalbaar, comfortabel en 24/7 beschikbaar! 

DE MOBILITEITSHUB

We willen zo efficiënt mogelijk omgaan met de schaarse ruimte in de stad en dus ook met parkeerplaatsen. Daarom komt er een speciale mobiliteitshub (MUB) op EKP. Deze bestaat uit:

  • Parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers.
  • Elektrische deelauto's.
  • Gemeenschappelijke fietsenstallingen.
  • Wijkvoorzieningen zoals horeca of een fietsenwinkel met reparatie.

PARKEREN

De bereikbaarheid van EKP te voet en met de fiets is uitstekend, het OV ligt om de hoek en er komen elektrische deelauto’s. Er zijn dus minder parkeerplaatsen voor de eigen auto nodig. Zo houden we meer ruimte over voor groen en een autovrije leefomgeving. Dit zijn de uitgangspunten voor het parkeren:

  • Je kunt als bewoner alleen een parkeerplaats huren. Dit is geen vaste plek maar een zogenaamde zwerfplek.
  • Koopwoningen groter dan circa 60 m² komen in aanmerking voor het huren van een parkeerplaats voor onbepaalde tijd. De overige koopwoningen komen in aanmerking voor het huren van een parkeerplaats voor bepaalde tijd. Voor de huurwoningen is nog niet bekend hoe de verdeling precies zal zijn.
  • Maximaal 1 parkeerplaats per woning, tenzij er nog voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn.
  • Bewoners komen niet in aanmerking voor een parkeervergunning in de buurt.
  • Ieder gebouw krijgt een eigen fietsenstalling op de begane grond, je gaat dus gemakkelijk met de fiets op pad!
Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.