NIEUWSBRIEF MEI 2023

02.06.2023—02.06.2023

Vrijdag—vrijdag

Lees hier de nieuwsbrief van mei 2023 terug!

De afgelopen twee weken stond het EKP-terrein in het teken van culturele en creatieve events. Van 11 t/m 14 mei kreeg een deel van het terrein een heuse theatersetting en op 27 mei zijn graffiti artiesten aan de slag gegaan met het verder inkleuren van de geluidswand en de voormalige loodsen van PostNL. In deze nieuwsbrief blikken we terug op de activiteiten én kijken we vooruit. De komende tijd is er namelijk nog meer te beleven op het EKP. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten rondom EKP? Volg dan onze socials en houd de website in de gaten.

DE THEATERWEEK

Het EKP-terrein heeft een volledige week in het teken gestaan van theater. Het Bossche Meisner Theaterproducties speelde vier keer hun voorstelling ILIAS. Het was een groot succes, vond ook productieleider Erwin Dekker. "Wij als acteurs en ons publiek hebben genoten van de locatie. Wij kijken uit naar alle gave en creatieve plekken op het EKP-terrein, nu en in de toekomst." De theaterweek is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed en Meisner Theaterproducties, en smaakt absoluut naar meer. 

GRAFFITI WALL 2.0

De eerste editie van de Graffiti Wall heeft vorig jaar plaatsgevonden en was onderdeel van de opening van de Bossche Zomer 2022. De enorme geluidswand op het EKP-terrein is toen ingekleurd met graffiti en streetart door zowel graffiti artiesten als studenten van de kunstacademie. Vanwege het succes en de positieve reacties heeft er afgelopen zaterdag een tweede editie plaatsgevonden. Tal van professionals die hun sporen hebben verdiend in de graffiti scene hebben het EKP-terrein onder handen genomen. Dit keer niet alleen de geluidswand maar ook de voormalige loodsen en het perron van PostNL.

Initiatiefnemer Patrick de Kaste is opnieuw zeer tevreden en kijkt alvast vooruit: “Er hangt een unieke Berlijn achtige sfeer op het EKP-terrein, ideaal voor graffiti en streetart. De komende tijd ga ik samen met gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed en de kunstacademie bekijken wat voor toffe projecten we in de toekomst nog meer samen kunnen doen”.

Benieuwd naar het resultaat? Kom dan snel een keer langs!

VOORUITBLIK: GRADUATION SHOW

Binnenkort staat er opnieuw een event met een creatieve inslag op de agenda. Het EKP-terrein wordt van 29 juni t/m 2 juli tijdelijk omgetoverd tot een expo. De afstudeerders van de kunstacademie St. Joost School of Art & Design werken momenteel hard om hun talenten en creativiteit te laten zien tijdens de ‘Graduation Show’. Laat je inspireren door studenten die in de toekomst een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de kunst- en designwereld. 

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.