NIEUWSBRIEF MAART 2022

01.04.2022—01.04.2022

Vrijdag—vrijdag

Lees hier de nieuwsbrief van maart 2022 terug!

Creativiteit zit in iedereen. Of het nu gaat om vormen, beweging, kleuren, geluid, in je werkomgeving, thuis of op straat. Je komt het overal tegen en het doet iets met je, misschien zonder dat je het door hebt. In deze nieuwsbrief meer over de creatieve keuzes van de architecten van EKP, over creatieve duurzame oplossingen voor comfortabel wonen én we geven je de kans om zelf creatief aan de slag te gaan. Volg onze socials en houdt de website in de gaten voor alle updates en achtergrondinformatie.

DE ARCHITECTEN

Arie van de Neut; architect en stedenbouwkundige van Studioninedots en Steven Delva; landschapsarchitect en stedenbouwkundige van DELVA Landscape Architecture & Urbanism, zijn dé architecten van EKP. Creatieve ontwerpers met visie. We hebben ze gevraagd naar de unieke kenmerken van het plan EKP. 

Arie van der Neut: “EKP wordt een nieuw stukje Den Bosch met de kenmerken van modern stedelijk wonen, maar ook direct gelegen aan een recreatieve plek aan de Dieze. Een prachtige woonplek met weidse uitzichten, maar ook vlakbij het station en de binnenstad. Een mooie compositie van gebouwen met elk een eigen karakter. Een duurzame wijk gericht op de toekomst.”

Steven Delva: “Het plan is een groene bom in het bestaande stedelijke weefsel. We presenteren een plan dat genereus is in groen. Een diversiteit aan bomen, meerstammige heesters en bloeiende planten worden gecombineerd met de haagmassieven waar mussen zich in kunnen nestelen. Ook de gebouwen doen mee. We creëren gebouwen die straks een thuis vormen voor mens én dier. Nestkasten hangen er niet maar zijn geïntegreerd in de architectuur.”

Benieuwd naar het volledige interview? Deze verschijnt binnenkort op de website.

COMFORTABEL WONEN

Binnenkort start de verkoop van de eerste woningen. Daar zitten een aantal ideale starters appartementen bij met een prachtig uitzicht over de stad. De appartementen voldoen aan een hoge kwaliteit op het gebied van energie, duurzaamheid en comfort. Zo worden ze voorzien van vloerverwarming, hoogwaardige isolatie en geïsoleerd glas en aangesloten op een duurzaam en innovatief energiesysteem dat zorgt voor verwarming, aangename verkoeling en voldoende warm tapwater. Een nieuwbouw appartement op EKP staat dus garant voor duurzaam en comfortabel wonen! 

MAAK MEE MET EKP: WIN WORKSHOP KERAMIEK

Na een succesvolle en inspirerende eerste workshop in het najaar van 2021, vindt op 21 april de tweede workshop plaats van ‘Maak mee op EKP’, georganiseerd in samenwerking met St. Joost School of Art & Design en Cor Unum Ceramics & Art. EKP wordt een stadswijk waarin biodiversiteit een belangrijke rol gaat spelen. Workshopdeelnemers gaan aan de slag met een keramisch werk om de biodiversiteit in hun eigen omgeving te ondersteunen!

Wil jij hier gratis aan deelnemen en je creatieve talent ontdekken? Meld je dan snel aan via info@ekp-denbosch.nl en vertel ons in het kort waarom jij hierbij aanwezig wilt zijn (het aantal beschikbare plaatsen is beperkt).

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.