NIEUWSBRIEF JULI 2023

19.07.2023—19.07.2023

Woensdag—woensdag

Lees hier de nieuwsbrief van juli 2023 terug!

De zomer is begonnen en dat betekent dat de afstudeer expo van kunstacademie St. Joost School of Art & Design weer heeft plaatsgevonden. Het EKP-terrein vormde van 29 juni t/m 2 juli het decor voor de Graduation Show. Tijdens het evenement is de EKP Award 2023 uitgereikt. In deze nieuwsbrief blikken we terug, maken we de winnaar bekend en kijken we vooruit naar Theaterfestival Boulevard. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten rondom EKP? Volg dan onze socials en houd de website in de gaten.

EEN INSPIRERENDE GRADUATION SHOW!

Dit jaar zijn er ruim 200 kunstenaars en ontwerpers afgestudeerd aan de kunstacademie St. Joost School of Art & Design. Zij hebben hun werk gepresenteerd aan het grote publiek tijdens de Graduation Show. De afstudeer expo was weer een groot succes met vele bijzondere werken van aanstormend talent in de kunst- en designwereld. De deuren van de voormalige postsorteerhal op het EKP-terrein stonden wagenwijd open. Het gebouw wordt de komende jaren flink verbouwd en vormt straks het hart van de nieuwe stadswijk EKP. Impressies zijn terug te vinden via onderstaande link.

EN DE WINNAR IS...

Traditiegetrouw is tijdens de Graduation Show de EKP Excellence in Research Award uitgereikt. Dit jaar is kunstenaar Mary Sarsam uitgeroepen tot winnaar. De jury is zeer enthousiast en schrijft: “In het project wordt het persoonlijke perspectief in relatie gebracht met het wereldwijde fenomeen van ontheemding, desoriëntatie en ecologische ineenstorting. Door de 36ste breedtegraad als navigatie- en onderzoeksinstrument te gebruiken, onderzoekt ze opnieuw de context van de Mesopotamische regio, de oorsprong van haar vader in Irak en het verblijf van haar zus in Tunesië.” De EKP Excellence in Research Award is een jaarlijkse prijs van € 2.500 voor het beste afstudeeronderzoek op masterniveau gesponsord door de gebiedsontwikkelaar van EKP: SDK Vastgoed.

THEATERFESTIVAL BOULEVARD

Van 3 t/m 13 augustus is het weer tijd voor het grootste internationale theaterfestival van het Zuiden. Theaterfestival Boulevard staat in het teken van theater, dans, muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Er is voor ieder wat wils, voor de leek en de liefhebber. De festivallocaties bevinden zich in en rondom het historische stadscentrum van Den Bosch en in de directe omgeving van het EKP-terrein zoals op de Tramkade en de Verkadefabriek. Tijdens het festival kan je niet alleen 11 dagen lang genieten van voorstellingen, maar ook van heerlijk eten en drinken! Alles over het programma is terug te vinden via onderstaande link.

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.