NIEUWSBRIEF JANUARI 2023

31.01.2023—31.01.2023

Dinsdag—dinsdag

Lees hier de nieuwsbrief van januari 2023 terug!

EKP zet hoog in op duurzaamheid, met als doel: een gezonde leefomgeving. Energiezuinige gebouwen, elektrische deelmobiliteit, vergroening van de openbare ruimte en hergebruik van hemelwater zijn een aantal belangrijke pijlers. In deze nieuwsbrief staan we stil bij de derde pijler: vergroening van de openbare ruimte. Op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten rondom EKP? Volg dan onze socials en houd de website in de gaten.

EEN THUIS VOOR MENS EN DIER

EKP wordt een groene leefomgeving, waarbij bomen en planten een esthetische én ecologische waarde hebben. Diverse soorten, kleuren en bloeitijden zorgen voor een spannend en groen beeld gedurende het hele jaar. Zo helpen we de biodiversiteit te verbeteren!

In de openbare ruimte tussen de gebouwen vind je een groene en autovrije dwaalwereld omringd door verschillende wijkvoorzieningen. Hier ontmoet je je buren of geniet je van een kop koffie op het terras. Een gezonde en intieme leefomgeving met alle gemakken die horen bij wonen in de stad.

Bebouwing en natuur complementeren elkaar op EKP. Niet alleen in de openbare ruimte, maar ook op een hoger niveau. Zo komen er daktuinen en verschillende duurzame polderdaken. Polderdaken vangen hemelwater op voor de bewatering van de beplanting én leveren duurzame energie via zonnepanelen.

Ook de gevels doen mee. Een aantal worden voorzien van klimplanten en er komen nestkasten voor onder andere huismussen en vleermuizen. Zo wordt EKP een thuis voor mens en dier.

DE DIEZE OEVER

De bestaande harde kade van de Dieze wordt flink aangepakt. Door de Veemarktweg een aantal meter naar het zuiden te verleggen ontstaat er ruimte voor een groen oeverpark. Een plek waar je straks heerlijk kunt wandelen langs het water en waar je even tot rust komt na een intensieve werkdag.

DE NIEUWE PARALLELWEG: EEN GROENE BOULEVARD

Ook de Parallelweg ondergaat een transformatie. De grotendeels geasfalteerde weg wordt opnieuw ingericht en vormt straks de langzaam verkeersverbinding tussen het Centraal Station en de Dieze. De weg krijgt een autoluw karakter en is ontworpen voor de voetganger en fietser. Door de bestaande vleugelnootbomen te behouden en aan te vullen met diverse nieuwe soorten, ontstaat een groene boulevard!

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.