NIEUWSBRIEF DECEMBER 2023

15.12.2023—15.12.2023

Vrijdag—vrijdag

Lees hier de nieuwsbrief van december 2023 terug!

Goed nieuws! De vergunning voor de eerste bouwfase van EKP is verleend! Na een lang en intensief traject hebben verschillende overheidsinstanties hun goedkeuring gegeven op de realisatie van fase 1, bestaande uit:

  • 245 koop- en/of huurappartementen in 2 woontorens: Dony & Dubois.
  • 156 huurappartementen in 2 woongebouwen waarvan 1 studentengebouw met 80 studio's voor studenten en young professionals.
  • Onderwijs met o.a. de kunstacademie St. Joost School of Art & Design, bedrijfsruimtes (1.500 m²) en horeca (500 m²) in KuBus.
  • Commerciële ruimtes (1.100 m²) voor horeca, ondernemers en dagelijkse voorzieningen.
  • 2 grote binnentuinen.
  • 370 parkeerplaatsen, een mobiliteitshub met elektrische deelauto’s en gemeenschappelijke fietsenstallingen.

In deze nieuwsbrief staan we stil bij de planning, de aankomende werkzaamheden en wat dit betekent als je interesse hebt in het kopen of huren van een appartement op EKP. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en activiteiten rondom EKP? Volg dan onze socials en houd de website in de gaten.

GEEF NU JE VOORKEUR DOOR!

Als je interesse hebt in het kopen of huren van een appartement op EKP kun je vanaf nu je voorkeur doorgeven. Je krijgt hierdoor prioriteit bij de definitieve inschrijving van de koopappartementen. Wacht niet te lang want je kunt tot uiterlijk vrijdag 19 januari 2024 je voorkeur doorgeven.

Dit doe je als volgt:

  • Log in op je account via de website
  • Ga naar de vragenlijsten
  • Vul de vragenlijst Voorkeur fase 1 in, dit duurt ongeveer 1-2 minuten

Begin 2024 wordt duidelijk welke appartementen in de verkoop en verhuur zullen gaan. Daarna volgt er meer informatie, denk bijvoorbeeld aan plattegronden en technische specificaties.

PLANNING EN AANKOMENDE WERKZAAMHEDEN

De komende maanden staan in het teken van sloop- en verbouwingswerkzaamheden. Een deel van het terrein wordt gesloopt. Onder andere de voormalige PostNL loods, een deel van het perron en de grote geluidswand. De voormalige postsorteerhal blijft grotendeels behouden en is verkocht aan Avans Hogeschool. Het pand wordt de komende jaren flink verbouwd tot KuBus. De eerste inpandige verbouwingswerkzaamheden zijn inmiddels gestart!

Na de sloopwerkzaamheden starten we met het voorbereiden van de bouw van fase 1. De planning van zowel de nieuwbouw als KuBus is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de prijsontwikkeling van de bouwkosten. Via de nieuwsbrief houden we je hiervan op de hoogte.

COMMERCIËLE RUIMTES

In fase 1 wordt ongeveer 3.100 m² aan commerciële ruimtes gerealiseerd. Een deel daarvan bevindt zich in KuBus, waar de focus ligt op creatieve bedrijven en horeca. Op de begane grond en 1e verdieping van de nieuwbouw is plek voor horeca, bedrijven en dagelijkse voorzieningen. Ben je geïnteresseerd om te ondernemen op EKP? Schrijf je dan in via onze website en neem contact met ons op via het contactformulier. 

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.