HET EKP-TERREIN BRUIST OP 2 EN 3 JULI

02.07.2022—03.07.2022

Zaterdag—zondag

Het EKP-terrein verandert op 2 en 3 juli weer in een creatieve trekpleister. Aan de Parallelweg vinden dan verschillende evenementen en activiteiten plaats, zoals de Graffiti Wall, de Graduation Show van de kunstacademie St. Joost School of Art & Design en de feestelijke opening van de Bossche Zomer 2022, door onder andere burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld.

De komende jaren transformeert het EKP-terrein - het voormalige Expeditieknooppunt van PostNL - in een levendige stadswijk met meer dan 800 nieuwe woningen, horeca, werkruimtes, dagelijkse voorzieningen en onderwijsfuncties zoals de kunstacademie. Gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed zet placemaking in om het terrein alvast op de kaart te zetten en om men kennis te laten maken met de omgeving. In de nieuwe wijk is straks ruimte voor experiment en krijgt jong en creatief talent de kans om zich verder te ontwikkelen. Daarom biedt SDK Vastgoed nu alvast een podium en faciliteert en ondersteunt ze de verschillende initiatiefnemers.

Initiatiefnemer van de Graffiti Wall is Patrick de Kaste. Hij heeft zich een aantal maanden geleden bij SDK Vastgoed gemeld met het idee om de bestaande geluidswand op het EKP-terrein, die meer dan 7 meter hoog en 50 meter breed is, volledig te bedekken met graffiti en streetart. Het wordt een unieke samenwerking tussen graffiti artiesten en studenten van de kunstacademie. Een enorme klus die op zaterdag 2 en zondag 3 juli geklaard zal gaan worden. Patrick: “Ik wil de stad Den Bosch weer op de kaart zetten binnen de graffiti scene. Dat de kunstacademie hier bij aansluit, geeft een mooie kick-off voor de toekomst van het gebied.”

De jaarlijkse Graduation Show van de kunstacademie vindt dit jaar in hetzelfde weekend plaats in de voormalige postsorteerhal op het EKP-terrein waar momenteel de kunstacademie gehuisvest is. De show is een podium voor jong talent en is geopend voor publiek zodat de bijzondere afstudeerprojecten van de studenten voor iedereen zichtbaar zijn.

Tot slot wordt de Bossche Zomer 2022 op zaterdag 2 juli feestelijk ingeluid op het EKP-terrein door onder andere burgemeester Jack Mikkers en wethouder Mike van der Geld. Zij aanschouwen dan verschillende initiatiefnemers van de 2022 editie, die hun plannen voor de zomer zullen presenteren op dit podium voor lokale ondernemers.

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.