BOUW VERGUNNING FASE 1 VERLEEND!

15.12.2023—15.12.2023

Vrijdag—vrijdag

Goed nieuws! De vergunning voor de eerste bouwfase van EKP is verleend! Na een lang en intensief traject hebben verschillende overheidsinstanties hun goedkeuring gegeven op de realisatie van fase 1.

FASE 1 BESTAAT UIT:

  • 245 koop- en/of huurappartementen in 2 woontorens: Dony & Dubois.
  • 156 huurappartementen in 2 woongebouwen waarvan 1 studentengebouw met 80 studio's voor studenten en young professionals.
  • Onderwijs met o.a. de kunstacademie St. Joost School of Art & Design, bedrijfsruimtes (1.500 m²) en horeca (500 m²) in KuBus.
  • Commerciële ruimtes (1.100 m²) voor horeca, ondernemers en dagelijkse voorzieningen.
  • 2 grote binnentuinen.
  • 370 parkeerplaatsen, een mobiliteitshub met elektrische deelauto’s en gemeenschappelijke fietsenstallingen.

PLANNING EN AANKOMENDE WERKZAAMHEDEN

De komende maanden staan in het teken van sloop- en verbouwingswerkzaamheden. Een deel van het terrein wordt gesloopt. Onder andere de voormalige PostNL loods, een deel van het perron en de grote geluidswand. De voormalige postsorteerhal blijft grotendeels behouden en is verkocht aan Avans Hogeschool. Het pand wordt de komende jaren flink verbouwd tot KuBus. De eerste inpandige verbouwingswerkzaamheden zijn inmiddels gestart!

Na de sloopwerkzaamheden starten we met het voorbereiden van de bouw van fase 1. De planning van zowel de nieuwbouw als KuBus is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de prijsontwikkeling van de bouwkosten. 

Wij gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Bekijk onze privacy voorwaarden.